Képtalálat a következőre: „befektetés a jövőbe logó”

Pályázati azonosító: TOP-4.1.1-15-KO1-2019-00020
Főkedvezményezett: CsémKözség Önkormányzata
Kedvezményezett: Kisigmánd Község Önkormányzata
Támogatás összege: 52.054.509 Ft
Kisigmándra jutó támogatás: 3.712.210 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Projekt címe: Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése Csém és Kisigmánd községekben
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.12.31.


Rövid összefoglaló:

Csém Község Önkormányzata 41,5 MFt támogatást nyert el az egészségügyi alapellátásnak helyet biztosító rendelő épületnek egy új önkormányzati épületben történő elhelyezésére, a megfelelő feltételek biztosítására Európai Uniós forrásból. Csém község rendelőjében a gyermek és háziorvosi vegyes, valamint a védőnői ellátás áll rendelkezésre a település lakossága számára az egészségügyi alapellátások körében. Az önkormányzat tulajdonában álló épület igen elavult és korszerűtlen. A rendelő jelenlegi épületét felújítani nem érdemes, ehelyett egy új épületben kell kialakítani az egészségügyi alapellátásoknak helyet biztosító rendelőt. A fejlesztés célja, hogy új orvosi rendelő építésével a településen korszerű egészségcentrum működjön, a háziorvosi, házi gyermekorvosi és védőnői ellátások egy épületben, magas színvonalon biztosítottak legyenek a lakosság számára.

 

A projekt részeként, Kisigmánd Község Önkormányzatának beruházásában új orvosi eszközök beszerzésére is sor kerül, amelyek a település háziorvosi rendelőjében segítik a házi orvost és a védőnőt a magas színvonalú egészségügyi ellátás nyújtásában.

 

A projekt keretében tehát a gyermek és háziorvosi, valamint a védőnői ellátás fejlesztése történik meg, amely az ellátásnak új helyet biztosító rendelőépület építését foglalja magában. Az épület teljes körűen akadálymentesített lesz. Az új rendelőben a jelenlegihez képest tágasabb és korszerűbb terek jönnek létre, amelyek segítik a magasabb színvonalú betegellátás biztosítását. A beruházásra a tervezési folyamat és a közbeszerzési eljárás lezárását követően 2020-ban 2021-ben kerül sor. A fejlesztést követően egy jól felszerelt, korszerű rendelő jön létre, ami az alapfeltétele a jó minőségű alapellátásnak, illetve a háziorvosi praxis és a védőnői ellátás folyamatos betöltöttségének.

 

Fotódokumentáció
Az elkészült orvosi rendelő




Képek az építkezés megkezdéséről

 
 
 

Keresés

Bejelentkezés